Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sárkányok testalkata

 

 

A sárkányok testalkata

 


Európai fajok


 

 

 

Az európai sárkányoknak általában négy, kifejlett lábuk, két, denevérszerű szárnyuk), hosszú nyakuk, s tüskés, gyíkszerű testük van. Karcsú, áramvonalas és izmos testük lehetővé teszi őket arra, hogy könnyen repüljenek, vagy ha úgy adódik, ússzanak.

 


 
 
 

 

 

 

 

Amerikai fajok

 

Az amerikai sárkányfajok nagyon különböznek más kontinensen élő sárkányfajoktól. Az azték ginket két csökevényes lába és tollas szárnya eléggé furcsa lénnyé teszi. Az amerikai szárnyas sárkány is kétlábú, viselkedése sem egyezik meg. A pusztai zöld sárkány is inkább hasonlít egy túlméretezett madárra. Tehát az amerikai sárkányfajok kétlábúak, karcsúk, soványak, és tollasok. Kivétel a kaméleonsárkány.  

 


 
 
 

 

Ázsiai fajok 

 

 

A Távol-Keleti hitvallás szerint a sárkányok kígyószerű, oroszlánfejű, sörényes szárnytalan lények. Ez így is van, az ázsiai fajok különböznek leginkább a sárkányoktól.   

 


 
 
 

 

Afrikai sárkányfajok

A wyvern és a nílusi sárkány különbözik egymástól, de más sárkányfajoktól nem különböznek. A wyvern két lába, hatalmas szárnya és hosszú nyaka nagyon emlékezteti a sárkánykutatókat az amerikai szárnyas sárkányra. A nílusi sárkány kígyóteste, két lába és kicsi, testéhez simuló szárnya pedig hasonlít az ázsiai sárkányfajokra.