Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pikkely, szín

 

 

 

Pikkely, szín

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sárkányok számtalan fajtájának különböző színárnyalatai vannak, mindegyiknek más. Itt, megtudhatod mik ezek, és a pikkelyek is szóba kerülnek...

 

 

 

 

Pikkely

 

 

 

 

 

A sárkányok kemény pikkelyeiből akár golyóálló mellény készíthető. Csak pár darab szerkezet, vagy élőlény tud áthatolni rajta (pl. Verotudon). Több százszínű lehet, fajtól függetlenül. De azért nagyjából meg vannak határozva a fajok szerinti színek. A karmok és a tüskék körül puhább, könnyen benyomható, akárcsak a mi bőrünk. Szárnyain a bőr (vagyis a hártyás szárnya), nagyon furcsa, könnyen elszakítható, vagy elvágható, de nem lehet összenyomni, vagy annyira gyűrögetni. A fül is hasonló, furcsa alakú, ugyanolyan mint a szárny, csak kisebb. De ez a bőr nagyon gyengéd és a legkisebb karcolás is fájhat a sárkánynak. A hasán a bőr nem pikkely, hanem sima bőr, általában barna vagy sárga. Ez a  bőr is nagyon könnyen sérthető és ez a sárkány leggyengébb pontja. Nyílfarkuk (vagyis a nagy hegyes bőrrel és pikkellyel fedett tüske a farok végén) nagyon kemény és legkisebb csapástól is eltörhetnek egy erős férfi csontjai, a mellett, hogy nagyon éles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szárnyas földsárkány pikkelyei (a nyakán)

 

 

 

 

 

 

 

 

A sárkány egész testét kemény, fényes pikkelyek fedik. A pikkelyek
ötszögletűek, alakjuk a könnycseppre emlékeztet, két hosszú, két rövidebb és
egy igen rövid oldaluk van, ez utóbbi kapcsolódik a bőrhöz – ezt hívjuk a pikkely gyökerének.

 

 

 

Jellegzetes sárkányszínek egy honlap szerint:

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A színek tlagban, és ,,összesítés"):

 

 

 

 

 

 

Most összesítem, hogy átlagban, Eurázsiában egész Amerikában és a Föld egyéb vidékein úgy körülbelül, átlagban milyen színű sárkányok élnek:

 

 

 

 

 

Európa

 

 

 

 

 

Az európai fajok általában sötét vagy ,,közepes" színűek. Főleg fekete, barna vagy kék szoktak lenni az európai sárkányok pikkelyei.

 

 

 

 

 

Ázsia

 

 

 

 

 

Az ázsiai példányok nagyon élénk, szivárvány színűek, de néha sötétvörösek, mint a japán felhősárkány. Amúgy egyébként a legtöbb faj világosbarna, sárga vagy fehér színű.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

A kettő összesítve (vagyis Eurázsia)

 

 

 

 

 

Az eurázsiai fajok ,,közepes" színűek, mivel kb. ugyanannyi egyed él mindkét kontinensen. Főleg a barna és a sötétzöld színek a jellegzetesek.

 

 

 

 

 


 
 
 
 

 

 

 

 

 

Észak- és Dél-Amerika

 

 

 

 

 

Az amerikai szárnyas sárkány homokszínű, így halványabb árnyalatú. Az azték gink sötétzöld- és barna színe viszont teljesen elüt az észak-amerikai sárkánytól.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dél-Amerika

 

 

 

 

 

A kaméleonsárkány… milyen színű? Döntse el mindenki saját szívügye szerint!

 

 

 

 

 


 
 
 
 

 

 

 

 

 

A kettő összesítve (Amerika)

 

 

 

 

 

Az amerikai sárkányfajok sötét árnyalatú színt ,,kaptak”. Ugyanis a kaméleonsárkány többször sötét árnyalatot vesz fel, hiszen a dzsungelekbe nem szűrődik be olyan sokszor a Nap fénye.

 

 

 

 

 


 
 
 
 

 

 

 

 

 

A sarkvidékek

 

 

 

 

 

Az északi szárnyas jégsárkány pikkelyeiről lepereg a hó és a víz. Megfagyni nem tud, csak az alsó álkapcsán tud jégcsap ,,nőni”. Hogy észrevétlenül, óvatosan oda tudjon lopakodni áldozatához, fehéres, világoskékes a színe. Csak a jegesmedvék veszik észre, de velük egy pillanat alatt végezni tud. Rózsaszínes árnyalata miatt veszi észre az emlősállat, bár akkor ügyes és gyors.

 

 

 

 

 


 
 
 
 

 

 

 

 

 

Az egész Föld összesítve

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha belegondolunk, a sárkány a közepesnél egy icipicivel sötétebb színű lények átlagban.